Startsida / Inlägg

Webb-tv nominerad till Kristallen

av Magnus Ringman

 

Nu på fredag vet vi.

Då utses Sveriges bästa ”breaking news-sändning” online.

Breaking news är ett av de viktigaste benen för Aftonbladet. När en stor nyhet briserar är vi blixtsnabbt uppe i sändning på webb-tv och journalisterna drar i gång det intensiva arbetet med att ta reda på allt vad som har hänt.

På söndag sänds den storas ”Kristallen-galan” i TV. Stiftelsen Kristallen, som står bakom priset, vänder sig främst till linjär, tablå-TV, men nytt för i år är även att online-TV uppmärksammas.

I kategorin ”Årets bästa breaking news-sändning online” är Aftonbladet, MTG och MittMedia nominerade.

– Jättekul, så klart. Breaking news är det som vi satsar på allra mest. Att den satsningen nu bär frukt är väldigt roligt, säger Martin Ekelund, nyhetschef på Aftonbladet TV.

50.byline_martin_ekelund_liten.psd
Martin Ekelund, nyhetschef Aftonbladet TV

Priset delas ut på fredag klockan 15.45 i samband med ett seminarium om TV:s framtid på nöjesetablissemanget Rival i Stockholm.

Det har varit en intensiv vår 2016 med flera stor nyhetshändelser; terrorattackerna på Bryssels flygplats, terrorattacken i franska Nice, skjutningen på gayklubben Pulse i Orlando USA, oroligheterna i Turkiet med mera. Den 15 juli var den överlägset mest trafikerade dagen genom tiderna på Aftonbladet. Juli 2016 var också den bästa månaden någonsin i mobil och tablet, och den näst bästa totalt.

Tittandet på Aftonbladets webb-tv har ökat med i genomsnitt 20 % sedan 2015.

– Terrorattackerna i Paris i höstas tog många traditionella tv-redaktioner på sängen. Vi gick direkt upp och rapporterade med livebilder. Det ledde till stor självkritik hos andra redaktioner, säger Martin Ekelund.

Magnus Ringman, stabschef

 

FAKTA

Det finns två webb-tv kategorier i årets upplaga av ”Kristallen”, ”bästa breaking news-sändning” samt ”Årets bästa webb-tv profil.” I den senare kategorin är Felicia Aweklev, Therese Lindgren och Thomas Sekelius nominerade.

Vinnarna i webb-tv klasserna presenteras på fredag den 2 sepetmber klockan 15.45 på Rival i Stockholm. Övriga priser delas ut på ”Kristallen-galan” som direktsänds i kanal 5 på söndag den 4 september klockan 20.00. Aftonbladet TV sänder inför och efter galan samt highlights från tv-sändningen samt vinnarintervjuer.

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Lina Thorén, Sebastian Laneby och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB