Startsida / Inlägg

I en orolig omvärld kommer läsarna till Aftonbladet

av Magnus Ringman

Donald Trump blev amerikansk president. Då surfade svenska folket in på Aftonbladet.

Onsdagen den 9 november slog vi rekord i antal besök.

12 207 881 stycken.

Det finns envisa röster som förutspår journalistikens död.

Dystopin kan avfärdas. När omvärlden är orolig söker sig svenska folket till Aftonbladet – för att veta mer om vad som inträffat och läsa kommentarer samt fakta.

I onsdags förra veckan valdes Donald Trump till amerikansk president, mot alla odds. Samma dag drabbades mellansverige av ett sällan skådat snöoväder. I Stockholms innerstad uppmättes 39 centimeter nysnö – på ett och samma dygn. Rekord för huvudstaden.

I dag släpptes KIA trafiksiffrorna för förra veckan. På onsdagseftermiddagarna får branschen svar på hur sajterna egentligen går.

ska%cc%88rmavbild-2016-11-16-kl-16-04-10
Avser totala besök vecka 45. Källa: KIA-index.

På förstaplats tronar Aftonbladet. Under veckan hade vi totalt 57 miljoner besök. Vi hade 233 miljoner sidvisningar (!) Det är siffror att vara stolt över. Det innebär att totalt så är detta den fjärde starkaste besökssiffran någonsin tidigare – och den sjätte starkaste avseende sidvisningar.

Vi ökade antalet unika webbläsare som kom till Aftonbladet, jämfört med föregående vecka. Konkurrenten Expressen minskade, trots det skarpa nyhetsläget.

Valdagen var den bästa någonsin i Aftonbladets historia sett till besök, totalt hade vi 12 207 881 under dygnet. Besöken är alltså varje gång en läsare kommer in på Aftonbladet. Siffrorna visar tydligt att läsarna höll sig uppdaterade av Aftonbladet kring valet.

poromaa
Michael Poromaa

Aftonbladets nyhetschef Michael Poromaa har all anledning att vara nöjd.

– Otroligt skönt att vi fortsätter att vara svenskarnas nyhetskälla vid stora nyhetshändelser. Förra veckan dominerades givetvis av Trump och där gav vi läsarna det dem ville ha: breakingnyheter, fantastisk valvaka i tv och tunga analyser, säger han.

– Vi hade även ett galet snökaos mitt i valet som engagerade läsarna. Bland annat hade vi en mycket populär snöakut där läsarna fick tipsa varandra bästa sätten att ta sig hem i trafiken.

Så tack alla läsare för förtroendet. Vi lovar att fortsatt serva er med journalistik som redovisar, förklarar och sätter allt i ett sammanhang även i framtiden.

Magnus Ringman

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Frida Westergård och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB