Startsida / Inlägg

Katrine Marçal lämnar Aftonbladet

av Magnus Ringman

Efter åtta år på Aftonbladets ledarredaktion lämnar nu Katrine Marçal tidningen och jobbet som krönikör för nya uppdrag på Dagens Nyheter.

Katrine Kielos Byline
Katrine Marçal

– Jag har haft fantastiska år på Aftonbladet. Kreativiteten, drivet och kompetensen på tidningen är helt enastående. Jag har fått utvecklas som skribent på ett sätt som jag inte tror hade varit möjligt någon annanstans, säger hon.
Katrine Marçal fortsätter:
– Jag känner nu att det är dag att gå vidare i en roll utan fokus på svensk politik. Jag vill utveckla andra delar av mitt skrivande än opinionsjournalistiken. Åren på Aftonbladet och vännerna härifrån kommer alltid att vara viktiga för mig.
– Jag vill bara tacka Katrine för alla de här åren. Hon har sedan 2009 varit en viktig och stridbar profil för ledarsidan. Katrine har en unik förmåga att förena den djupa politiska analysen med ett brinnande engagemang. Vi önskar henne lycka till på DN men kommer sakna hennes röst på sidan, säger Anders Lindberg, tillförordnad politisk chefredaktör.

Petter Ovander

 • Tjänstgörande redaktörer: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Frida Westergård och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB