Startsida / Inlägg

Robert Aschberg till Aftonbladet Morgon

av Petter Ovander
Aftonbladet-kolumnisten och TV3-profilen Robert Aschberg tar nu klivet in i Aftonbladets tv-värld.

Tillsammans med Maria Bjaring och Claes Åkeson blir han en av programledarna för Aftonbladet Morgon.

– Det är ett jäkla bra program att vakna till, säger Robert Aschberg.

foto : sofnah : robert aschberg.
– Aftonbladet Morgon håller inte på med vinprovning och tårtor och sådant, utan det är nyheter av alla slag som gäller. Det är ett jäkla bra program att vakna till, säger Robert Aschberg som på fredag premiärsänder som programledare för morgonshowen. FOTO: Sofia Nahringbauer

Aftonbladet Morgon inleder nyhetsdygnet på Aftonbladet varje vardag och har på ett par år etablerat tv som en omistlig del av Aftonbladets nyhetsjournalistik.

Maria & Claes
Maria Bjaring och Claes Åkeson, programledare för Aftonbladet Morgon.

Maria Bjaring och Claes Åkeson var med och satte tonen redan från starten för drygt två år sedan. Nu kommer tv-profilen Robert Aschberg in som programledare en morgon i veckan. Han gör sin första sändning i morgon, fredag.

– Det ska bli jäkligt kul! Aftonbladet Morgon håller inte på med vinprovning och tårtor och sådant, utan det är nyheter av alla slag som gäller. Det är ett jäkla bra program att vakna till. Dessutom är det en riktigt skön redaktion som inte bara är professionell, alla har kul tillsammans också, säger Robert Aschberg.

I Aftonbladet Morgon förenas den klassiska kvällstidningsmixen med online-tv. Det blir: korta nyhetsuppdateringar varje kvart varvas med studiosnack, nyhetsfördjupning och gäster.

Hur känns det att ta klivit in i online-tv?

– Numera är det ingen skillnad  mellan online-tv och linjär-tv, utöver distributionsformen. Det är livesändningar som gäller på Aftonbladet TV och det gillar jag. Direktsändningar är mer på riktigt! säger Robert Aschberg.

Det nära samarbetet mellan morgonshowen och Aftonbladets nyhetsdesk har också gjort att programmet oerhört snabbt kan planeras om och sända live från stora nyhetshändelser.

– ABTV är rappt och snabbt och visar att man kan göra väldigt bra tv med betydligt enklare medel än de traditionella mediehusen sitter på.

Vad kommer du att tillföra showen?

– Det får tittarna avgöra. Man ska aldrig bedöma sig själv, då ljuger man alltid medvetet eller omedvetet.

Krohnman, foto David Lagerlöf
Fredrik Krohnman, exekutiv producent . FOTO: David Lagerlöf

Fredrik Krohnman är exekutiv producent för morgonshowen och väldigt nöjd med att få in Rober Aschberg som programledare tillsammans med Maria Bjaring och Claes Åkeson:

– Han är känd hos både Aftonbladets läsare och TV3:s tittare och en av landets mest erfarna programledare. Robert Aschberg har en unik programledarstil och en tonalitet som passar morgonshowens tittare, säger han.

Petter Ovander

 • Tjänstgörande redaktörer: Stefan Sköld, Sandra Christensen, Frida Westergård och Mattias Kling
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB