Startsida / Inlägg

Så hjälper vi svenska väljare att hitta rätt i valet

av Petter Ovander
NY valsatsningar
Partiprogrammet. Partiledardebatt. Och Fråga Lena på turné. Aftonbladet TV storsatsar inför valet i september. Lena Mellin och Robert Aschberg är två profiler som kommer att synas i Aftonbladet TV:s valbevakning.

Succén Partiprogrammet gör comeback, Fråga Lena åker på turné – och Aftonbladets hyllade partiledardebatt toppar bevakningen inför valdagen.

Aftonbladet TV arbetar just nu intensivt med flera stora satsningar inför valet i september.

– Partiledardebatten för fyra år sedan blev en milstolpe i Aftonbladets valbevakning. Jag är stolt över att vi kan erbjuda våra tittare samma möjlighet igen, säger Lotta Folcker, chef Aftonbladet TV.

Lotta Folcker , byline
Lotta Folcker, chef Aftonbladet TV.

Inför valet 2014 förnyade Aftonbladet valjournalistikens tyngsta gren genom att arrangera en historisk partiledardebatt i TV online, den första partiledardebatten någonsin utanför de traditionella TV-husen. Debatten sågs av en miljonpublik och hyllades av såväl tittare som kritiker – och partiledarna själva.

I den historiska debatten 2014 var det för första gången de unga som satte agendan, med ett unikt innehåll i form av unga väljares frågor. Den 27 augusti är det dags igen, nu med nya grepp, nytt innehåll, delvis nya partiledare – och ny programledare.

– Jag är stolt över att vi kan erbjuda våra tittare samma möjlighet igen. I kombination med vår talkshow Partiprogrammet i ny tappning och Lena Mellin på turné ska vi hjälpa svenska väljare att hitta rätt i valet, säger Lotta Folcker, chef Aftonbladet TV.

Aftonbladet TV jobbar ständigt på att förnya upplevelsen för tittarna.

– Oändligt mycket har hänt på fyra år och det ska naturligtvis avspegla sig i vår debatt, säger Lotta Folcker.

Den politiska bevakningen i Aftonbladet TV tar rejäl fart redan under våren. Partiprogrammet, Aftonbladets politiska talkshow, har nypremiär den 28 mars. Robert Aschberg är ny programledare och ska leda intervjuer och debatter med framträdande politiker och debattörer. Partiprogrammet sänds precis som tidigare live inför publik en gång i veckan.

Lena Mellin, Aftonbladets inrikespolitiske kommentator, lämnar studion och tar med sig det populära programmet Fråga Lena ut i valrörelsens Sverige. I programmet besvarar hon på sitt erkänt klargörande och initierade sätt tittarnas frågor om svensk politik. Inom ramen för turnén ingår en utbyggd satsning under politikerveckan i Almedalen.

– Video genomsyrar nu alla våra digitala plattformar och Aftonbladet levererar Sveriges mest sedda nyhetsbevakning. Med våra program och vår snabba nyhetsrapportering är vårt mål att erbjuda Sveriges bästa valbevakning och avsluta med en valvaka som verkligen håller tittarna vakna, säger Lotta Folcker.

Petter Ovander

 • Tjänstgörande redaktör: Sebastian Laneby, Lina Thorén, Aleksandra Wojcik
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB