Startsida / Inlägg

Svenska Hjältar byter kanal – galan sänds i TV3

av Petter Ovander
Svenska hjältar galan cirkus
Svenska Hjältar byter kanal. Galan sänds på TV3, och under hela året kommer hjältar att presenteras på både Aftonbladets och MTG Sveriges plattformar.

Svenska Hjältar byter tv-kanal. I december sänds Svenska Hjältar-galan i TV3.

Och redan nu startar jakten på nya hjältar som fram till galan kommer att presenteras på både Aftonbladets och MTG Sveriges plattformar.

– Sverige behöver fler inspirerande hjältar, inte bara under en galakväll utan under hela året. Med hjälp av MTG kommer vi att lyckas sprida fler goda exempel, säger Lena K Samuelsson, publisher på Aftonbladet.

Aftonbladets Svenska Hjältar, som är inne på sitt tolfte år, går ut på att berätta om och hylla vanliga människor som gör skillnad i sin vardag. Det nya samarbetet mellan Aftonbladet och MTG Sverige innebär att Svenska Hjältar uppmärksammas hela året – och på helt nya plattformar.

Svenska folket uppmanas nu att nominera sina hjältar till Svenska Hjältars namnkunniga jury. Bland hundratals kandidater kommer sju hjältar i december att prisas på den tv-sända galan på TV3 och aftonbladet.se. Hjältehistorier kommer dessutom att uppmärksammas under hela året på Aftonbladets plattformar och MTG Sveriges såsom RIX FM och gratistjänsten Viafree.

– Vi vill lyfta fram alla goda initiativ och hjältedåd som görs, varje dag, men inte får den uppmärksamhet de förtjänar. Vi kommer att snacka hjältar i tv och radio, i artiklar, bilder och debatter – ingen kommer att missa våra svenska hjältar, säger Lena K Samuelsson, publisher på Aftonbladet.

Aftonbladet och MTG Sverige har sedan tidigare ett samarbete kring Aftonbladet Morgon, som sänds live varje vardag på TV3 samt det Kristallen-nominerade granskningsprogrammet 200 sekunder på Viafree och aftonbladet.se. Med satsningen på Svenska Hjältar fördjupas samarbetet ytterligare.

– Vi är otroligt stolta över att Aftonbladet med Svenska Hjältar väljer oss som ny samarbetspartner och sändande kanal. Budskapet är fantastiskt och vi ser fram emot att ta vardagshjältarna till en ny nivå och presentera dem på fler sätt, utöver galan. Vi har en styrka i att vi är ett komplett mediehus där vi kan erbjuda innehåll på alla plattformar, säger Filippa Wallestam, vd för MTG Sverige.

Hjältarna utses av Svenska Hjältars stjärnspäckade jury och prisas på den stora galan på Cirkus i december. Bland annat hyllas hjältar i kategorierna Årets Livräddare, Årets Livsgärning och Årets Ungdomshjälte.

De senaste nio åren har galan sänts i TV4.

(Aftonbladet)

 • Tjänstgörande redaktörer: Ellinor Brenning, Elin Wieslander, Frida Westergård och Rebecka Rakell
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB