Startsida / Inlägg

30 lokaltidningar erbjuder Aftonbladet som e-tidning

av Petter Ovander
Martin och e-tidningen
Aftonbladets printchef Martin Wåhlstedt är glad över det nya samarbetet med 30 lokaltidningar runt om i Sverige: – Det är extra roligt att kunna erbjuda Aftonbladet och Sportbladet till en ny publik nu när världens största idrottsshow, fotbolls-VM dragit igång, säger han.

Allt fler får nu möjlighet att läsa Aftonbladet. Genom ett nytt samarbete med 30 lokaltidningar kan 325 000 prenumeranter varje morgon ladda hem och läsa Aftonbladet och Sportbladet som e-tidning.

 – När vi frågat våra läsare vilka andra tidningar de är intresserade av stod Aftonbladet högst upp på läsarnas önskelista, säger Jessica Wennberg, chefredaktör på Västerbottens-Kuriren.

Jessica Wennberg, VK
Jessica Wennberg, chefredaktör, Västerbottens-Kuriren.

Västerbottens-Kuriren är en av tidningarna som ingår i det nya samarbetet. Tillsammans med Folkbladet i Umeå och tidningskoncernen Mittmedias 28 lokala morgontidningar runt om i landet kan prenumeranterna från och med nu ladda hem och läsa både Aftonbladet, Sportbladet och bilagorna Femplus och Motorbladet som e-tidning redan till frukost.

– Nya samarbeten är en viktig väg för att möta de utmaningar tidningsmarknaden i dag står inför. Det är extra roligt att kunna erbjuda Aftonbladet och Sportbladet till en ny publik nu när världens största idrottsshow, fotbolls-VM dragit igång, säger Aftonbladets printchef Martin Wåhlstedt.

Priset för erbjudandet är 29 kronor i månaden. Aftonbladet och Sportbladet kommer tidigt varje morgon att kunna läsas digitalt, precis som den ordinarie digitala morgontidningen. Totalt går erbjudandet ut till 325 000 prenumeranter.

Anna Joneby, Mittmedia
Anna Joneby, privatmarknadschef, Mittmedia.

– Vi har erbjudit Aftonbladet till våra kunder under en testperiod, vilket har varit uppskattat av våra läsare. Vi ser Aftonbladets e-tidning och bilagor som ett bra komplement till vår lokala journalistik och till vårt övriga digitala utbud, säger Anna Joneby, privatmarknadschef på lokaltidningskoncernen Mittmedia.

Genom erbjudandet får VK Medias tidningar, Västerbottens-Kuriren och Folkbladet, och Mittmedias alla prenumeranter tillgång till hela Aftonbladets utbud av tung samhällsjournalistik, kvalificerade avslöjanden, marknadsledande sportjournalistik och stora bevakning av populärkultur.

– Att vi nu kan erbjuda våra läsare det här tillför ännu mer värde till vår e-tidningsapp, säger Jessica Wennberg, chefredaktör på Västerbottens-Kuriren.

Petter Ovander

 • Tjänstgörande redaktör: Matilda Andersson, Mia Carron, Jennifer Laxén
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB